La această oră, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Bucureşti şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov efectuează controale în 9 locaţii, în care se află în construcţie imobile cu destinaţia locuinţe.

Potrivit Politiei Romane, Acţiunea vizează respectarea legislaţiei în vigoare în domeniul construcţiilor. Va fi verificată legalitatea funcţionării acestor şantiere, dacă persoanele care desfăşoară activităţi au încheiate contracte de muncă, dacă există autorizaţiile necesare pentru funcţionarea societăţilor care-şi desfăşoară activitatea în cadrul şantierelor.

Acțiunea se circumscrie activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de liniște publică, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.