Exista situatii in care putem avea nevoie de un spatiu de locuire temporara. In acelasi timp exista numeroase situatii in care trebuie sa amenajam spatii pentru locuire permanenta. Uneori trebuie sa amenajam spatii si puncte pentru desfasurarea activitatii. Pentru toate acestea structurile modulare de tip container pot fi alegerea potrivita. Oferta de containere modulare este una foarte numeroasa la producatorii autorizati de astfel de structuri metalice.

Caracteristicile containerelor modulare

Containerele modulare ofera avantajul unei structuri metalice rezistente si durabile in fata conditiilor de mediu. Datorita metalului galvanizat si a stratului de grund aplicat peste structura metalica, un container modular va fi rezistent la coroziune si la factorii de mediu. In acelasi timp vopseaua care acopera stratul de grund contribuie deopotriva la cresterea rezistentei la factorii externi, cat si la un aspect estetic superior.

Confortul termic in interiorul containerelor modulare se datoreaza modului in care acestea sunt izolate. Peretii de tip sandwich cu spuma poliuretanica si acoperisul sau pardoseala izolate cu vata minerala ofera confort termic optim indiferent de anotimp. Tamplaria din PVC asigura de asemenea o izolare termica optima, dar si o izolare fonica.

In functie de destinatia pentru care urmeaza a fi folosite containerele modulare, acestea pot oferi dotari standard si dotari suplimentare. Exista posibilitatea de a opta pentru diferite compartimentari si pentru diferite amenajari interioare. Daca vorbim despre utilizarea containerelor modulare pentru cabine de paza, atunci dotarile sunt minime. Daca in schimb este nevoie de un container de tip dormitor cu grupuri sanitare, atunci avem in vedere amenajari si compartimentari mai complexe.

Cele mai complete si complexe dotari sunt in cazul containerelor modulare folosite pentru amenajarea unor spatii de birouri sau a locuintei personale. Acestea ofera acces la compartimentari diferite, dar si la toate utilitatile necesare pentru un confort cat mai ridicat.

Cand este momentul sa investim in containere modulare?

Indiferent daca avem nevoie de organizarea unui santier sau de asigurarea unui adapost pentru personalul angajat la firmei de paza pe care o administram, containerele modulare se pot dovedi alegerea ideala. De asemenea, daca ne dorim amenajarea unui spatiu pentru birou sau un punct de vanzare pentru street food, containerele modulare sunt cea mai rapida solutie. Nu in ultimul rand putem lua in calcul chiar si constructia unei locuinte personale folosind containere modulare.

In oricare dintre aceste situatii se recomanda sa apelezi la un producator autorizat de astfel de structuri metalice de tip modular.