Astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Ilfov.Subiectul supus dezbaterilor?! Unul major, de interes pentru toți cetățenii!

Au participat alături de președintele CJI, Hubert Thuma, prefectul județului Ilfov, Daniel – Tudorel Zamfir, dar și subprefectul județului, Andrei Scutelnicu.

Pe ordinea de zi a fost un singur proiect: aprobarea Raportului anual cu privire la stadiul realizării măsurilor din Planul de menținere a calității aerului pentru județul Ilfov, 2019-2023.

,,Scopul proiectului este să îmbunătățim calitatea aerului în județul Ilfov.

Punem sănătatea ilfovenilor pe primul loc, punem accent pe dezvoltarea transportului public mai puțin poluant. Avem nevoie de un sistem de transport public complet integrat pentru Ilfov și București.

În 2020, s-au reabilitat zeci de kilometri de drumuri în județul Ilfov. S-au îmbunătățit trotuare, piste pentru bicicliști. S-au amenajat parcuri și spații verzi, s-au plantat arbori în mai multe localități din Ilfov. În momentul de față, se reabilitează termic zeci de blocuri și mai multe clădiri publice cu scopul de a reduce consumul de combustibili. Se modernizează și extinde rețeaua de distribuție de gaze naturale prin utilizarea sistemelor de încălzire bazate pe surse regenerabile. Nu ne oprim aici. Trebuie să construim și să modernizăm în același timp. Să facem noi drumuri, noi piste, noi alei pietonale și, în paralel, să le punem la punct pe cele care există deja. Promovăm, de asemenea, mijloacele de transport „verzi”, prin înnoirea parcului auto cu autovehicule cu emisii reduse.”, a declarat în acest context, președintele CJI, Hubert Thuma.

Tebuie știut că proiectul a trecut cu majoritate de voturi, respectiv 29 de voturi pentru și 4 voturi împotrivă.