Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Roberto Carvalho de Azevêdo, directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), au agreat organizarea unei conferințe pe teme de antreprenoriat, la Geneva, sub egida Președinției Consiliului Uniunii Europene, care va fi asigurată de România în primul semestru al anului viitor.

Cei doi oficiali s-au întâlnit la Geneva, la sediul OMC. Roberto Azevêdo a apreciat politicile României de sprijinire a debutului în antreprenoriat, în special Programul Start-Up Nation. Astfel, temele conferinței internaționale vor fi debutul în antreprenoriat, e-commerce și tehnologii avansate pentru IMM-uri.

În cadrul discuțiilor, ministrul român i-a prezentat oficialului OMC prioritățile României în domeniul comerțului și mediului de afaceri pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, precum și poziția României, ca stat membru al UE, cu privire la procesul de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului.

„Președinția României la Consiliul UE va lucra îndeaproape cu Secretariatul OMC în procesul de modernizare a arhitecturii sistemului comercial multilateral. Pregătirea celei de-a 12-a Conferințe Ministeriale a OMC, care se va desfășura în perioada 8-11 iunie 2020, la Astana, Kazahstan, va reprezenta una dintre prioritățile Președinției României la Consiliul UE”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.