Măsura de carantinare zonală a fost prelungită cu şapte zile pentru comuna Berceni- județul Ilfov, începând de joi, 17 decembrie, ora 22:00, a transmis Prefectura Ilfov.
„Luând în considerare situaţia epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2 în comuna Berceni, unde a fost înregistrată o incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire de 7.66/1.000 locuitori, ţinând cont de Hotărârea CJSU Ilfov nr. 73/17.12.2020 emisă pe baza analizei de risc întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat dr. Raed Arafat a emis Ordinul de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, judeţul Ilfov”, s eprecizează în comunicatul oficial din partea Instituţiei Prefectului Județului Ilfov.Conform Ordinului şefului DSU nr. 4660426 din 17 decembrie, privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, măsura a fost prelungită pentru o perioadă de 7 zile.

Județul Ilfov anunță azi o rată de infectare de 7,15 la mia de locuitori, fiind, de altfel singurul județ peste pragul de 7!