ATENȚIONARE: În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm. (vezi aici harta județelor: http://www.meteoromania.ro/avertizari/ )

Dacă vă aflați în aceste zone, aflate sub incidența vremii rele, și sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Puneți în mașină un kit de urgență: lanțuri antiderapante, apă, pături, lopată, lanternă, sac cu nisip, încărcător telefon.

În situația manifestării vântului puternic, autoritățile recomandăm să rămâneți în spații închise care să asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

foto: facebook