În ședința de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a fost aprobată depunerea cererilor de finanțare prin PNRR pentru consolidarea și renovarea unor clădiri importante din București, precum Teatrul Bulandra, Maternitatea Bucur sau Policlinica Iancului.

„Apelul de proiecte începe vineri și suntem pregătiți pentru demararea procedurilor”, a anuntat primarul general Nicusor Dan.

Tot în legătură cu una dintre vechile clădiri ale Capitalei, CGMB a votat pentru ca PMB să-și exercite dreptul de preemțiune și să cumpere o parte din imobilul din strada Batiștei 14 (sediul ARCUB), urmând astfel ca întreaga clădire să ajungă în curând în proprietatea municipalității pentru a o putea renova pentru a o redeschide ca sală de spectacole.

Un alt lucru foarte important – de această dată legat de domeniul sănătății – e debutul demersurilor pentru construirea unui spital pe strada N.D. Cocea, în sectorul 5, la marginea de sud a orașului. „CGMB și-a dat acordul ca, pe acel teren, să construim un spital, iar în bugetul pentru acest an e prevăzută deja suma necesară pentru a demara studiul de fezabilitate”, a mai spus primarul general Nicusor Dan.