„Împreună cu Cristian Ghinea, Ministrul Proiectelor Europene, am găsit bani în weekend-ul trecut pentru măsura 3.

Nu doar că ritmul procesărilor a crescut la ~845/zi, dar acum avem și finanțare.

Atunci când este vorba de luat bani, statul este intransigent, ne poprește conturile și ne execută fără milă. Dar atunci când e vorba de dat bani, statul devine deodată mult mai relaxat. Nu este normal.

Românii care au aplicat vor vedea banii europeni intrând în conturile lor.

Care este următorul pas? Să treacă bugetul prin Parlament și să avem suficienți bani prinși în el ca să facem toate plățile. Dar acum că avem asigurată finanțarea europeană, va fi mult mai ușor să ne asigurăm de acest lucru.

Până atunci, mergem în continuare cu plățile limitate la 1/12 din bugetul anterior, dar procesând cât mai multe dosare astfel încât după ce trece bugetul să putem da banii cât mai repede”, a anunțat azi ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Domnia sa a mai explicat: „Economia nu este ajutată numai de scheme de ajutor de stat, care prin definiție nu vor fi accesate de toată lumea. Dacă vrem să ajutăm toată economia, trebuie să facem două lucruri esențiale. Primul este să debirocratizăm cât putem viața antreprenorilor români. Să fie ușor să întreprinzi și să ai o firmă în România. Și, doi, să reducem povara fiscală pe muncă. Nu se poate ca într-un stat cu o populație deja sărăcită, statul să ne ia jumătate din munca pe un salariu minim. Trebuie să ne oprim din penalizarea muncii, mai ales pe salariile mici, care suportă cel mai greu povara fiscală”.