Clădirea Teatrului Stela Popescu din strada Batiștei, nr. 14 din București – monument istoric – va beneficia de o finanțare nerambursabilă în valoare de 54,4 milioane lei pentru consolidare seismică.
Palatul Arta, așa cum era cunoscută clădirea în perioada interbelică, construită în stilul Art Deco, va fi consolidată seismic cu fonduri nerambursabile prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic.
În iunie 2022, Teatrul Stela Popescu a primit în administrare, din partea Consiliului General al Municipiului București, clădirea din strada Batiștei nr 14. Prin Hotărârea din luna septembrie, s-a reîntregit clădirea cu fostul restaurant Burebista, în urma cumpărării de către Primăria Municipiului București a imobilului, pentru a se putea realiza consolidarea în condiții optime, acesta fiind inclus din anul 2015 pe lista clădirilor cu clasa I de risc seismic.
După consolidare, clădirea va fi accesibilizată în totalitate și va oferi posibilitatea tuturor spectatorilor să participe la spectacolele teatrului, inclusiv persoanelor cu dizabilități. Sediul Teatrului Stela Popescu va respecta după consolidare toate criteriile privind drepturile persoanelor cu dizabilități, așa cum sunt definite de Convenția Organizației Națiunilor Unite privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi (CDPD) și de către Legea 448/2006 actualizată în 2023. În Municipiul București sunt peste 67.000 de persoane cu dizabilități și, în conformitate cu legislația în vigoare, Teatrul Stela Popescu va deveni accesibil pentru toți spectatorii.
Construită între anii 1932-1934 în stilul Art Deco, clădirea din str. Batiștei era cunoscută drept Palatul Arta, iar după 1996 a găzduit Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB).
Echipa Teatrului Stela Popescu sprijină toți factorii implicați pentru a repune pe harta culturală bucureșteană acest monument istoric.