Inevitabilul s-a produs. În ciuda numeroaselor semnale din partea societății civile, a jurnaliștilor, în ceea ce privește situația dramatică a multor, foarte multor clădiri d epatrmoniu și monumente din capitală… rar, foarte rar „se mișcă” ceva în sensul bun. Din păcate, astă-noapte, o clădire de patrimoniu s-a făcut praf. La propriu.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 23.00, ISU București-Ilfov a înștiințat Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) cu privire la prăbușirea unei clădiri părăsite din centrul Capitalei (str. Iuliu Barasch, zona Unirii), imobil încadrat în lista monumentelor istorice.

La fața locului s-a deplasat inspectorul general al ISC pentru analizarea situației create și dispunerea urgentă a măsurilor de punere în siguranță.

Din primele observații, s-a constatat că imobilul în cauză nu a afectat clădirea învecinată, aceasta fiind independentă.

Au fost evacuate 6 persoane, pare-se oameni ai străzii care își găsiseră aici un… adăpost „de Doamne-ajută”.

S-a dispus împrejmuirea zonei și urmează ca ISC să demareze procedurile legale, respectiv dispunerea unei expertize tehnice întocmite de un expert tehnic atestat, care să stabilească soluțiile tehnice necesare a fi luate pentru demolarea completă a imobilului astfel încât să nu fie afectate și vecinătățile.

Și așa… mai piere o filă din istoria Bucureștilor!

foto: ziare.com