Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă i-a primit, la Palatul Victoria, pe reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor.

La întâlnirea la care a particiipat și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, au fost analizate oportunitățile generate de utilizarea fondurilor europene pentru crescătorii de ovine, precum și soluțiile necesare pentru dezvoltarea  acestui sector.

Premierul a subliniat că agricultura este un domeniu prioritar la nivelul Executivului, mai ales în contextul în care securitatea alimentară a țării depinde în mare măsură de sprijinul acordat fermierilor de statul român, atât  prin intermediul fondurilor europene, cât și prin finanțările asigurate din bugetul național.

În caest cadru, fermierii au prezentat provocările cu care se confruntă, precum  utilizarea pășunilor, procesarea produselor, genotiparea sau forța de muncă. La rândul său, premierul i-a asigurat de întreg sprijinul Guvernului față de producătorii de ovine, urmând ca, împreună cu ministrul Agriculturii, să fie identificate și implementate soluțiile necesare, în parteneriat cu instituțiile statului.