Metaloglobus Bucuresti este noul lider al Ligii a doua la fotbal, dupa ce a reusit prima victorie in acest sezon pe teren propriu, 2-1 cu FC Csikszereda Miercurea Ciuc. „Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc / Metalo e, Metalo e”, au strigat la unison cei din teren, sambata, 24 octombrie 2020, fiind o data ce va intra in istoria clubului Metaloglobus Bucuresti, pentru echipa a devenit liderul Ligii a doua, cel putin pana la meciul de maine, de la Ploiesti, dintre Petrolul (care a transferat un atacant cu CV impresionant) si U Craiova 1948!

Golul victoriei a fost marcat de Claudiu Herea, in minutul 88, cu un sut de generic, cu piciorul drept, din marginea careului de 16 metri. Elevii lui Gabi Manu au deschis scorul dupa numai 70 de secunde de la startul partidei, dupa o lovitura libera executata de catre Florescu la care portarul oaspetilor l-a accidentat involuntar pe David Bor, care si-a trimis mingea in propria poarta.

A fost un moment de panica, intrucat jucatorul din Miercurea Ciuc a ramas inert pe gazon, fiind nevoie de interventia medicilor, el fiind transportat cu ambulanta la spital. Din fericire, si-a revenit si astfel s-a evitat un nou moment de cosmar pentru fotbalul romanesc.

Partida a fost una extrem de disputata, cu echipa din Miercurea Ciuc egaland in minutul 76, prin nou intratul Levente Bara, gazdele punctand decisiv cu cateva minute inainte de fluierul final.

Metaloglobus: Gavrilaș – L. Cazan, Gavîrliță, Andr. Sava, R. Chiriac, Sota Mino, Andr. Lungu, Ciocâlteu, Andr. Florescu, Cl. Herea, Ov. Herea (cpt.). Au mai jucat: Kassabji, Ed. Vraciu, Caramalău. Antrenor: Gabriel Manu.

In etapa viitoare, Metaloglobus va juca la Calarasi, cu Dunarea din localitate.