Pentru prima oară în istorie, Champions League și Europa League la Judo se desfășoară în același timp și în același oraș. Pe 7, 8 și 9 decembrie, Sala Polivalentă din București găzduiește cele două competiții, la care Clubul Sportiv Municipal București se află printre cluburile participante.

5 continente, 31 de țări, 203 competitori dintre care 110 bărbați și 93 de femei se vor afla pe tatami în fața publicului din România. În cele trei zile de competiții pot fi urmăriți la lucru nume mari din judo-ul mondial, împărțiți în echipe reprezentative din Europa.

CSM București, una din cele 8 echipe care vor concura în Liga Campionilor, este formată din opt judoka, la cinci categorii: Vadim Bunescu (Republica Moldova, -66 kg), Lehel Orban (România, -66 kg), Alexandru Raicu (România, -73 kg), Laszlo David (România, -73 kg), Marcel Cercea (România, -81 kg), Andrei Pîrloga (România , -81 kg), Hirotaka Kato (Japonia, -90 kg), Vlăduț Simionescu (România, +90 kg) și Gheorghe Vînătoru (România, +90 kg).

„Ne bucurăm că ni s-a oferit șansa de a evolua într-o competiție de acest nivel. Participarea în Liga Campionilor este o onoare și dorim să avem un parcurs cât mai bun, iar prin evoluția noastră să mulțumim publicul spectator. Sunt convins că pe parcursul celor două zile de competiție, cei prezenți vor avea parte de un spectacol unic. Sper ca cei care iubesc acest sport să vină în număr cât mai mare, pentru că și-au anunțat prezența cele mai titrare echipe din Europa, care au în componență sportivi medaliați la Campionate Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice”, a spus Aurel Bârcă, CSM București.

Echipele participante în Liga Campionilor:

Masculin: SGS Judo (Franța), Yawara Neva (Rusia), Edelweiss (Rusia), Aris (Grecia), Valencia Club de Judo (Spania), Sporting Club de Portugal (Portugalia), CSM București (România), RED STAR (Serbia)

Feminin: FLAM91 (Franța), Judo Club Pontault Combault (Franța), Yawara Neva (Rusia), Galatasaray (Turcia), Valencia Club de Judo (Spania), GS Fiamme Gialle Roma (Italia), Judo Club Vinkovci (Croația), U CSM Dinamo Cluj-Napoca (România)

Conferința de presă și tragerea la sorți vor avea loc joi, 6 decembrie, de la ora 16:00, la Rin Grand Hotel. Cele două zile de concurs vor începe de la ora 10:00, iar ceremonia de deschidere este programată pe 7 decembrie, la 15:30.
Sursa: csmbucuresti.ro