Ministerul de Finanțe a anunțat deunăzi că alocațiile copiilor vor crește! Procesul va cuprinde, însă, în 5 etape. Până acum, au fost aplicate 2 dintre aceste etape de creștere, prima în vara anului trecut, iar a doua de la 1 ianuarie 2021.

Potrivit calendarului, fiecare etapă va aduce o creștere de 58 de lei, în cazul copiilor cu vârsta până în 2 ani (sau a celor cu handicap) și de 29 de lei în cazul copiilor cu vârsta între 2-18 ani.

După aplicarea celor 5 etape de majorare a alocațiilor pentru copii, acestea vor ajunge la valoarea de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copiii cu dizabilități, respectiv la 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

În prezent, cuantumul alocațiilor pentru copii este 427 de lei în cazul celor care au până în 2 ani (sau a celor cu handicap), respectiv 214 lei în cazul copiilor cu vârsta între 2-18 ani.

Având, însă în vedere că scumpiile, în general, vin în… „valuri” și pe de altă parte, faptul că în această perioadă critică majoritatea părinților cheltuie mai mult pentru materiale sanitare, materiale de protecție și se străduiesc pe cât posibil să asigure copiilor o alimentație cât mai sănătoasă, toate acestea se resimt și în eforturile financiare ale multor familii…

sursa foto: Facebook