Punctul de pensie va crește cu 14% din septembrie, potrivit proiectului de rectificare bugetară. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat joi că va fi aplicată o majorare… semnificativă. Asta cu toate că ne aflăm într-un context economic dificil cauzat de pandemia de coronavirus. 

Concret, dacă punctul de pensie va creşte cu 14% de la 1 septembrie 2020, înseamnă că va ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 177 de lei.

„Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în nota de fundamentare.

Trebuie știut că punctul de pensie este un element utilizat în calcularea pensiei. Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

Adevărul că în această perioadă critică, toate sectoarele societății au nevoie imperioasă de impulsuri reale, de bani, de susținere din taote punctele vedere.

Poate tocmai de aceea, dincolo de solicitări și așteptări, ar trebui mult mai mult să conștientizăm ce se întâmplă, să fim uniți și responsabili!

foto: Facebook