Bucureștenii și… nu numai ei, pot vizita, începând de la finele săptămânii trecute, serele din Parcul Drumul Taberei. Cele șapte pavilioane expoziționale au fost amenajate generos cu plante provenite din zone tropicale, mediteraneene,deșertice și ecuatoriale, însumând peste… 300 de specii. Cele șapte pavilioane expoziționale au fost amenajate generos cu plante provenite din zone tropicale, mediteraneene, deșertice și ecuatoriale, însumând peste… 300 de specii.[/caption
IMPORTANT: Potrivit regulamentului de vizitare, accesul se va face gratuit, în grupuri de 3 până la 12 persoane, obligatoriu alături de un ghid, iar copiii cu vârsta de până în 14 ani vor fi însoțiți de un adult. Pentru programarea grupurilor a fost creată adresa de mail: sere@primarie6.ro .

Programul de vizitare diferă în funcție de sezon, astfel:
• program de iarnă (perioada 1 noiembrie – 31 martie) – Miercuri, Joi și Vineri, între orele 10:00 – 16:00, Sâmbătă și Duminică, între orele 09:00 – 15:00.
• program de vară (perioada 1 aprilie – 31 octombrie) – Miercuri, Joi și Vineri, între orele 10.00 – 19.00, Sâmbăta și Duminica, între orele 09:00 – 15:00.
“Prin amenajarea celor șapte corpuri de sere cu plante exotice, pe climate diferite, provenite din areale geografice diferite, dezvoltăm un punct de atracție pentru toți bucureștenii. Printre beneficii se numără, totodată, dezvoltarea unei zone verzi accesibile tot timpul anului, crearea unui obiectiv de interes atât pentru cetățenii sectorului, cât și pentru turiști și inițierea unei platforme educaționale și experimentale pentru elevi și studenți”, a declarat primarul Gabriel Mutu.
Potrivit specialiștilor, pentru păstrarea temperaturii și umidității optime din sere, dar și pentru a eficientiza consumul și costurile de întreținere, au fost executate 224 de foraje geotermale. Această soluție modernă și eco este unică în Capitală, iar în România este devansată, ca putere, doar de Laserul de la Măgurele.
Anul trecut, întregul Parc Drumul Taberei a trecut printr-un proces amplu de lucrări de îmbunătățire a infrastructurii, acest loc de relaxare fiind redat comunității la standarde cu adevărat europene.