IMPORTANT: Capitala are, de astăzi, un Centru respiro pentru copiii cu dizabilități și familiile lor – „Curcubeul magic”, dezvoltat cu ajutorul UNICEF.

Este vorba despre un centru cu o capacitate de 25 de locuri, în care copiii pot fi lăsați în siguranță pentru câteva ore sau câteva zile, astfel încât părinții lor, când au o situație de urgență, să o poată rezolva.

Copiii vor beneficia, pe lângă găzduire, de supraveghere, îngrijire, consiliere, socializare, reabilitare și asistență medicală.

Totodată, părinții vor avea parte de sprijin și consiliere.

Nicușor Dan, Primarul General a declarat: „7.600 de copii cu dizabilități primesc lunar din partea Primăriei Capitalei câte un stimulent în valoare de 1.000 lei/lună, însă acest lucru nu este suficient. Trebuie să lucrăm încontinuu pentru a dezvolta noi servicii pentru copiii cu dizabilități. Pasul făcut astăzi este important, dar mai avem multe de făcut în acest sens. Bucureștiul are nevoie în continuare de asemenea centre, pe care trebuie să le dezvoltăm atât noi, cât și primăriile de sector.

Înscrierile în Centru „Curcubeul magic” se fac în baza unei cereri la registratura@dgas.ro sau direct la sediu – Calea Șerban Vodă nr. 48.

Mulțumesc echipei UNICEF din România care a făcut posibilă realizarea acestui centru și, de asemenea, Guvernului elvețian care a donat fondurile”.