Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Gheorghe Ştefan a declarat că sevor infiinta trei centre de en gross pentru peşte, la Bucureşti, Iasi şi la Craiova.

 

„Vreau să îi susţin pe colegii mei nu numai din Moldova, dar şi din toată ţara, prin măsuri de promovare a consumului de peşte, pentru că, din punctul meu de vedere, nu este încurajat consumul de peşte în România. Vreau să îi ajutăm pe fermieri să nu îşi piardă timpul cu desfacerea. Am în vedere să construim nişte centre en gros de distribuţie a peştelui, astfel încât fermierul să aibă doar grija producţiei, să nu mai stea să piardă timpul, să sune la diverşi beneficiari, care de cele mai multe ori îi încurcă, sau sunt fermieri care nu pot produce la capacitatea adevărată. Am în vedere să facem aici la Iaşi un centru de gros pentru zona Moldovei, pentru că se consumă şi se produce foarte mult peşte. Vrem să facem unul şi lângă Bucureşti, şi unul la Craiova, pentru că acolo se consumă peşte, dar, din nefericire, astăzi în judeţul Dolj mai există doar o singură fermă piscicolă care funcţionează”, a declarat Gheorghe Ştefan.

 

Conform acestuia, proiectul e în faza de discuţii, urmând a fi accesate fonduri europene de statul român prin Fondul European de Pescuit. Aceste centre zonale de en gros pentru peşte urmează a fi finalizate în termen de aproximativ trei ani.