Cel mai grav accident rutier din acest an s-a produs duminică dimineaţă pe E85 Bacău – Adjud, mai exact la ieşirea din localitatea Răcăciuni.  

În teribilul eveniment au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care se aflau 15 persoane. Autoritățile au declanşat Planul Roşu de intervenţie.

Potrivit IGSU, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului salvatorii de la nivelul judeţului Bacău intervin cu 1 autospecială de descarcerare, 1 autospeciala de stingere, 5 ambulanţe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 6 ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulanţă.

În sprijin au fost alocate 1 autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU Galaţi, iar de la ISU Vrancea 1 autospecială de descarcerare grea, 1 autospecială de stingere şi 1 ambulanţă SMURD.

A fost solicitat şi elicopterul SMURD.

În autoturism se aflau 5 persoane – 2 adulţi şi 3 minori, iar în microbuz 7 persoane adulte. Circulația în zonă este blocată, a precizat, într-o intervenție televizată, în jurul orei 9.00, prefectul județului Bacău, Leonard Bulai. 

Nu mai puțin de 7 persoane au decedat în accidentul produs, duminică, pe DN2 Bacău – Adjud, fiind vorba de 5 adulţi şi 2 copii, potrivit ISU Bacău.

„Sunt 12 persoane implicate, 7 decedate (5 adulţi şi 2 minori), 5 transportate la Spitalul de Urgenţă Bacău – 1 minor şi 4 adulţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu. 

Politiștii fac cercetări în vederea stabilirii tuturor cicumstanțelor în care s-a produs tragedia.

 Un alt accident cumplit, într-o notă similară, dar cu 5 victime decedate, s-a petrecut nu demult în Prahova, pe DN1, în zona localității Nistrorești.

foto: ISU Bacău, ziare.com