Românii s-ar putea bucura din nou de muzică și de spectacole, din vară. Specialiștii analizează în ce condiții s-ar putea desfășura evenimentele fără să fie pusă în pericol siguranța participanților. Ministrul Culturii- Bogdan Gheorghiu- a declarat pentru Digi24 că se lucrează la două programe-pilot, inspirate de cele aplicate deja în alte țări din Occident.

Oficialul a emis ipoteza ca, la spectacole, la evenimentele de anvergură, să fie permis accesul persoanelor testate, vaccinate sau care au trecut prin boală. Opera Națională și Teatrul Național din București vor fi incluse în aceste programe, a mai spus ministrul Bogdan Gheorghiu.

„Balanața, din punctul nostru de vedere, înclină spre înăsprirea normelor odată cu înrăutățirea cifrelor, dar să se evite închiderea totală. Până pe 15 aprilie vom veni cu două seturi de norme, atât pentru elementele indoor dar și pentru evenimentele oudoor. În primă fază, am luat în calcul un program pilot doar pentru zona concertelor, în colaborare cu Opera Națională din București, dar avem în vedere un program pilot și la componenta de teatru indoor și vom implica Teatru Național București”, a transmis ministrul într-o intervenție televizată.

foto: ziare.com