Ministerul Culturii anunță: Festivalul Internațional „George Enescu” a fost nominalizat în premieră la International Opera Awards 2020, în contextul promovării tot mai susținute a operei în programul său artistic.

Festivalul Internațional „George Enescu” a fost nominalizat în premieră la International Opera Awards 2020, în contextul promovării tot mai susținute a operei în programul său artistic.

Potrivit informațiilor oficiale, festivalul nostru urmează să-și susțină nominalizarea prezentând juriului programul dedicat operei la ediția din 2019.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei festivități de premiere care va avea loc la prestigiosul Sadler’s Wells în Londra, pe 4 mai 2020.

DE LUAT ÎN SEAMĂ: La aceeași categorie, dedicată festivalurilor care promovează spectacole de operă, a fost nominalizat celebrul Festival de la Salzburg, precum și alte evenimente de profil precum Donizetti Opera Festival, Festival Castell de Peralada, Macerata Opera Festival și Opera FestivalO19 (Opera Philadelphia).

Înființat în 2012, International Opera Awards este un eveniment anual prin care se celebrează opera din întreaga lume.