Airsoft este un joc la modă peste tot în lume. Acest joc se organizează doar în spații speciale și simulează conflicte militare. În jocurile de airsoft se folosesc replici de arme care imită foarte bine armele adevărate.

Două echipe se strâng pentru a lua parte la joc. Se poate juca chiar și în doi oameni, dar e mai interesant cu cât gașca emai mare. Pentru a juca acest sport, este necesar un echipament minim care conține ochelari de protecție, bocanci militari și cască. Pe lângă astea e bine să ai haine cu tentă militară care sunt făcute din materiale mai groase ce te vor scăpa de multe lovituri dureroase.

Atunci când vine vorba de jocul de airsoft trebuie ținut cont de faptul că acesta este doar un joc și nu sunt utilizate arme reale. Chiar dacă se folosesc replici de arme, acestea trebuie să fie ținute în spații speciale sau huse și să nu fie expuse public decât în cadrele special organizate pentru astfel de meciuri. Viteza de lansare a unei bile poate ajunge chiar și până la 200 m/s, așa că este foarte important să ai grijă cum expui arma și ce echipament folosești. Chiar în țara de origine a jocului, Japonia, viteza maximă legală este de doar 100 m/s pentru lansarea bilelor de plastic.

Printre principalele reguli de joc amintim:

  • Protecția minimă conține neapărat ochelari de protecție speciali adaptați pentru jocul de airsoft. Ochii se pot răni foarte ușor și bila de cauciuc poate cauza probleme ce pot duce la pierderea vederii, atunci când nu se trage conform regulamentului.
  • Neînțelegerile din timpul jocului cu privire la lovirea adversarului cu o bilă se rezolvă civilizat fără să fie afectat jocul celorlalți.
  • Viteza de lansare a bilei poate ajunge până la maxim 110 m/s dacă jocul este organizat la interior.
  • Pentru replicile DMR se folosesc viteze de lansare a bilei de până la 140 m/s, în spațiul exterior, la distanțe de tragere medii și mari. Pentru distanțe mari viteza bilei nu trebuie să depășească 199 m/s.
  • Nu ai voie să tragi de după colț, cu expunerea armei.
  • Nu este permisă instigarea la violență pe durata jocului.

Așadar, airsoft Bucuresti este un joc complex în care fari play-ul este foarte important. Jucând în condiții normale, vei putea să practici acest sport fără să pleci acasă cu răni grave.

Dacă vrei să încerci mai multe tipuri de jocuri, în special cele cu care te-ai obișnuit în mediul online, o poți face foarte ușor în cadre special organizate. De exemplu, de la jocurile de Counter Strike sunt preluate celebrele jocuri Capturează steagul sau Dezamorsarea bombei. Pe lângă asta sunt multe alte scenarii pe care le puteți pune în practică pe tot parcursul jocului.

Principalele replici de arme utilizate sunt cele electrice. Sunt armele airsoft preferate de cei mai mulți jucători deoarece au o precizie excelentă dar și autonomie crescută a bateriei. Cu o baterie complet încărcată se pot lansa câteva mii de bile, ceea ce îți permite să fii activ pe teren mult timp. Replicile pe bază de gaz sunt la fel de populare chiar dacă folosesc o soluție alternativă de alimentare a replicii. Acestea utilizează gazul aflat sub presiune pentru a lansa bila cu putere. Precizia este foarte mare iar reculul se simte aproape la fel ca la o armă adevărată.

După ce ai ales echipamentul corespunzător, arma airsoft și ai găsit un teren pe care să te joci nu mai rămâne decât să alegi ce clasă de joc ți se potrivește. Dacă ești un jucător activ pe teren atunci poți încerca poziția de infanterist. DMR sau țintașul este cel care trage pe distanțe medii sau mari. Acesta nu trage la nimereală ci își alege bine ținta. De asemenea mai sunt și sniperii, cei care își calculează foarte bine fiecare tragere. Tu pe care îl preferi?