CASTELUL DE LUT VALEA ZÂNELOR. Se află în județul Sibiu, comuna Porumbacu de Sus. Este un loc pe care ar trebui sa îl vizităm, măcar pentru a ne întoarce preţ de o vreme în lumea copilăriei, în prag de povești, acolo unde tărâmul fermecat al tării ăsteia și harul omaneilor inspirați și gospodari ne dăruiesc FRUMOSUL. Poftiți aici, în orice anotimp și convingeți-vă ce țară avem, ce bogății, ce oameni… care, din chiar munca lor ne dăruiesc atât de mult…
Nu mai râvniți atâta meleaguri depătate: AICI, LA NOI, e-atât de minunat!
Satul Porumbacu de Sus este situat la poalele vârfului Negoiu din Munții Făgăraș, fiind localizat la 24 de grade, 28 minute, 30 secunde longitudine estică si 45 de grade, 44 minute, 10 secunde latitudine nordică.
Vatra satului, care este situat în partea de sud-est a județului Sibiu, are o suprafață de 91 ha. În partea de răsărit se află satul Sărata, la apus se află orașul Avrig și la nord se află satul (centrul de comună) Porumbacu de Jos.
Străzi principale, în partea apuseană: strada Susenilor în prelungire cu strada Mălăieștilor. O altă stradă duce de la podul Râului Mare până la Liscov în direcția Avrig. Celelalte străzi: Ungheț, Pariște sunt mai scurte; în partea răsăriteană străzile principale sunt Ulița Mare, Ulița Boierașului, Pe sub Coastă și Prund.
*Din registrul conscripțiunii care a fost organizată în Ardeal, în anul 1733, la cererea episcopului unit Inocențiu Micu-Klein, aflăm că la Porumbacul de Sus au fost recenzate 125 de familii, adică vreo 625 de persoane.

Foto: #DragosAsaftei

 CASTELUL DE LUT VALEA ZÂNELOR. Se află în județul Sibiu, comuna Porumbacu de Sus.