„Școala Regală revine pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 23 martie 2021. Elevii bucureșteni vor beneficia de o nouă unitate de învățământ care va fi înființată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de „Școala Regală” care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1. Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate.

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 23 martie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar „Şcoala Regală”.

Potrivit proiectului de hotărâre, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ „Școala Regală”. Mai multe personalități din lumea culturală și artistică mi-au propus ca Școala Regală să fie o școală dedicată artelor. De exemplu, acest spațiu poate deveni o extensie a Colegiului Național de Muzică ”George Enescu’’. Îi mulțumesc violonistului Alexandru Tomescu pentru susținerea acestui proiect important pentru toată comunitatea noastră”.

Anunțul a fost făcut duminică de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand pe contul său de socializare.