Un minunat Târg cu produse tradiționale, meșteri populari și anticari ne așteaptă în perioada 17 – 19 mai 2019 la Muzeul Național al Țăranului Român.

Având un motto extrem de grăitor- „Familia este acolo unde mă simt acasă”, târgul cu produse tradiționale, meșteri populari și anticari, TRADIȚII ȘI MEȘTEȘUG, își așteaptă publicul de vineri, 17 mai, până duminică 19 mai, la o sărbătoare a familiei și… a tradițiilor. Programul este între orele 10 și 18, iar sâmbătă, 18 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor, până la ora 21.
Intrarea este liberă.

Special pentru această sărbătoare aici se va găti „ca la mama acasă”: plăcinte, poale-n brâu, gogoși, clătite și pâine cu maia, sărmăluțe, fasole cu ciolan, borș de pește și fripturi de tot felul, pe lângă socată, limonadă, bere rece și prăjituri de casă. Grădina umbroasă a casei Tzigara-Samurcaș este locul ideal unde să mâncați în familie: mese lungi și încăpătoare, care vă adăpostesc de arșiță la ora amiezei. Mmm!!! bune toate, cu tâlc și tradiție!

Pentru cei de aici, de la muzeu, familia înseamnă în primul rând timp de calitate petrecut alături de cei dragi, de aceea, reprezentanții instituției ne invită să ne alăturăm meșteșugarilor și tinerilor artizani care vor încondeia ouă, vor ciopli linguri și alte obiecte din lemn, vor lucra la roata olarului sau vor realiza bijuterii din argint sau alamă.

Nu vor lipsi costumele populare autentice, noi sau recondiționate, icoanele, produsele de marochinărie, din piele naturală, cremele și săpunurile făcute după rețetele bunicii.

În curtea interioară a muzeului, vor fi prezenți anticarii și restauratorii de mobilier vechi țărănesc: lăzi de zestre, dulăpioare, copăițe, pive, putinei, postăvioare, ceramică veche, unelte pentru țesut.

Un minunat Târg cu produse tradiționale, meșteri populari și anticari ne așteaptă în perioada 17 – 19 mai 2019 la Muzeul Național al Țăranului Român.