Fiecare lider are propriul stil, filozofie si abordare a managementului. Unele te inspira si te ajuta sa cresti, aducand structura si spatiul necesar pentru a-ti face cea mai mandra lucrare. Altii pot oferi un sprijin mai limitat, adesea inabusindu-va sau limitand cresterea. Indiferent de stil, fiecare tip de leadership ofera propriile sale lectii.

Intelegerea diferitelor stiluri de management si a avantajelor si dezavantajelor fiecaruia va poate ajuta sa navigati mai bine in relatii si sa lucrati impreuna cu succes. De asemenea, va poate ajuta sa va dezvoltati propriul stil de conducere atunci cand va veni momentul.

Managerul determinat de termene limita

Mai putine vorbe, mai multe lucruri. Managerul determinat de termene limita este orientat spre sarcini. O depasire a termenului limita este cel mai rau scenariu pentru acest lider, asa ca se asteapta ca tu sa poti gestiona munca la termene stricte – fara scuze.

Managerii bazati pe termene limita pot parea niste oameni fara prostii. Cel mai bun mod de a le atrage atentia este cu fapte si date. Ei vor sa identifici solutii, mai degraba decat sa subliniezi problemele.

Acesti manageri pot fi pretentiosi, dar te pot si obliga sa te gandesti mai bine la ideile tale si la executia lor. De asemenea, iti pot oferi un grad ridicat de autonomie si se asteapta ca tu sa poti lucra in primul rand independent. In acest moment se poate discuta despre un salariu mult mai mare decat salariul minim pe economie.

Pe de alta parte, acesti manageri pot fi pretentiosi si par rigizi sau inflexibili. De asemenea, ei se pot astepta sa va sacrificati de dragul jobului. Fiti direct cu privire la limitele dvs. in ceea ce priveste orele de lucru si disponibilitatea cat mai curand posibil. Afla cu calculator salariu care este salariul tau brut in functie de net si care sunt impozitele obligatorii catre sta.

Cand comunicati despre progresul proiectului, gasiti o modalitate succinta de a surprinde ceea ce se intampla. Poate fi necesar sa fiti creativ in ceea ce priveste implicarea acestui lider in rezolvarea problemelor. Asigurati-va ca vii cu idei sau, mai bine, cu dovada ca ai incercat deja sa abordezi problema singur.

A avea un manager cu o personalitate sau un comportament prietenos este un mare plus. Ar trebui sa fim toti atat de norocosi. Si totusi, chiar si un manager distractiv si prietenos poate avea provocarile lor.

In timp ce un manager prietenos poate fi intelegator si plin de compasiune, stilul lor de conducere ar putea vira rapid spre un teritoriu de empatie.

Uneori ai nevoie de managerul tau sa-ti ofere feedback critic pentru a te imbunatati. Managerii care se concentreaza pe distractie risca, de asemenea, sa fie prea lenesi, ceea ce ar putea afecta productivitatea echipei tale si chiar reputatia echipei tale in cadrul companiei.

Pozitivitatea toxica este, de asemenea, un lucru. Un manager care nu poate recunoaste o problema sau are tendinta de a acoperi o criza nu poate fi de incredere ca va comunica clar. Pozitivitatea toxica la locul de munca poate „determina oamenii sa se simta invalidati, nevazuti si neauziti”.

Puteti stabili limite in jurul conversatiilor personale la locul de munca. Acest lucru va poate ajuta sa trageti limita dintre viata privata si cea profesionala.