Având în vedere numărul mic de Wild-Card-uri(2), numărul mare de solicitări, și clasamentul apropiat al sportivelor, FRT a organizat un turneu de precalificari pentru calificările turneului WTA de la București.
Astfel, acest turneu de selecție pentru cele 2 Wild – Card -uri în calificări la BRD Bucharest Open 2019 a avut în perioada 6-8 iulie, la Centrul Național de Tenis.

La acest turneu au fost invitate sportive cu vârste între 19-23 ani, cu clasament WTA, plus 2 invitații acordate de FRT, invitații primite de Patricia Țig (foto) și Oana Gavrilă.

Dintre jucătoarele invitate, următoarele au confirmat participarea: Gabriela Talabă, Miriam Bulgaru, Oana Simion, Ilona Ghioroaie, Georgia Crăciun, Andreea Prisăcariu, Oana Gavilă și Patricia Țig. Sistemul de joc a fost eliminatoriu, iar în semifinale au ajuns Patricia Țig, Miriam Bulgaru, Oana Simion și Gabriela Talabă. În finala mare au jucat Țig și Simion, meciul fiind câștigat cu 6-2, 6-4 de Patricia, în vreme ce în finala mică s-a impus, după un meci extrem de disputat, Miriam Bulgaru, cu 7-6(5), 5-7, 6-1, în fața Gabrielei Talabă.

În urma acestor rezultate, Patricia Țig și Oana Simion vor primi un Wild-card în calificările de la BRD Bucharest Open 2019, care încep sâmbătă, 13 iulie, de la ora 10.

FOTO: NEAL TROUSDALE