Azi, la Sibiu, se scrie istorie. Summit-ul informal al uniunii europene renește în orașul transilvan, mințile luminate ale Europei, evenimentul fiind unul decisiv pentru viitorul UE.
Dincolo, însă de regimul strict al Summit-ului, pentru sibieni dar, la drept vorbind, pentru noi, toți, români din toată țara acest prilej trebuie să fie un motov de mândrie. Chiar și prin faptul că, sosită dis-de-dimineață la Sibiu, Angela Merkel, cancelarul german, unul dintre oamenii-cheie ai Europei de acum, a rămas profund impresionată de Sibiu dar mai cu seamă de Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, sălașul minunatal satului tradițional, azi cel mai mare muzeu în aer liber din bătrânul continent.
„Doamna Merkel chiar m-a întrebat ce rol are Muzeul ASTRA. I-am spus că este un muzeu care prezintă întreaga civilizaţie rurală din România, dar şi multiculturalitatea specifică ţării, nu doar regiunii, adică avem şi exponate care au legătură cu civilizaţia europeană. A fost impresionată. M-a întrebat cât e de mare, i-am spus că e cel mai mare din Europa şi a spus: „Wow!””, a precizat directorul CNM ASTRA, domnul Ciprian Ştefan, citat de AGERPRES.
*Joi, 9 mai, la primele ore ale dimineții, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a avurt loc Summit-ul Partidului Popular European (PPE).
La final, distinșii oaspeți au primit cadouri ce grăiesc lumii despre nemuritoarele noastre meșteșuguri tradiționale, inclusiv linguri sculptate din lemn.

Surse foto: Muzeul ASTRA, TVR1

Sosită dis-de-dimineață la Sibiu, Angela Merkel, cancelarul german, unul dintre oamenii-cheie ai Europei de acum, a rămas profund impresionată de Sibiu, dar mai cu seamă de Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.