Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) organizează, în data de 31 octombrie 2023, conferința ,,Măsuri de austeritate vs Mediul de afaceri”, eveniment ce va avea loc la sediul CCIR Business Center, Sala Aurel Ghibuțiu, cu începere de la ora 10.00.

Conferința aduce în discuție legea „austerității” fiscale pentru care Guvernul și-a asumat recent răspunderea în fața Parlamentului, o lege care operează masive modificări ale legii fiscale, dar și ale codului administrativ, ale codului muncii și ale legilor aplicabile activităților comerciale derulate de companii, mici întreprinzători și persoane care derulează activități independente sau liberale.

Cheltuielile bugetare supra-dimensionate și gradul redus de colectare a veniturilor au condus la o situație precară a bugetului public, cu un deficit estimat la zeci de miliarde de lei, situație amplificată și de creșterea explozivă a costurilor, precum și de împrumuturile masive contractate de Statul Român în ultima perioadă.

România a intrat în procedura de deficit excesiv, încă din anul 2020, moment în care Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene au avertizat țara noastră că trebuie să se ajungă la un deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), lucru care, în mod evident, nu s-a întâmplat, estimările specialiștilor pentru 2023 luând în calcul cifra de 6% din PIB.

Prin organizarea acestei conferințe, CCIR își propune să aducă la aceeași masă reprezentanții autorităților, ai instituțiilor financiar-bancare și fiscale, consultanți, specialiști, avocați și mass-media de specialitate, care să pună în discuție efectele legii „austerității” asupra mediului de afaceri, dar și asupra simplilor cetățeni.

Înscrierea la eveniment este gratuită, participarea putând fi confirmată până pe data de 27 octombrie, prin accesarea link-ului de mai jos:
https://ccir.ro/formular/masuri-de-austeritate-vs-mediul-de-afaceri/

Mai multe detalii despre eveniment:
https://ccir.ro/event/conferinta-masuri-de-austeritate-vs-mediul-de-afaceri/