In ziua de astazi, majoritatea tipurilor de afaceri au nevoie de instalatii frigorifice industriale, chiar si atunci cand nu comercializeaza neaparat produse perisabile. Problema este ca tinerii antreprenori sau oamenii de afaceri cu putina experienta in domeniu nu inteleg acest lucru pe deplin. Exista si situatii cand acestia cred ca un frigider sau o combina frigorifica comerciala le va fi de ajutor.

Evident, ai nevoie de solutii potrivite atunci cand vine vorba de o afacere, nu de solutii casnice. Astfel, iata cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand vrei sa cumperi astfel de instalatii.

Nu folosi produse destinate uzului casnic

Dupa cum a fost mentionat, nu ar trebui sa folosesti produse destinate uzului casnic pentru a garanta temperatura optima a unor produse vandute de o afacere. Daca te-ai uitat deja la cateva modele de instalatii frigorifice industriale, atunci stii deja ca acestea prezinta mai multe functii decat echipamentele casnice.

Totodata, instalatiile industriale sunt concepute special pentru a functiona si in medii mai calde si sunt si mai bine izolate. Nu in ultimul rand, probabill stii prea bine mitul legat de deschiderea de prea multe ori a usii unui frigider, nu? Ei bine, echipamentele industriale sunt echipate cu compresoare profesionale care inlatura orice problema sau risc asociat acestei actiuni.

Nu fugi de produsele folosite/second-hand

O investitie in instalatii frigorifice industriale poate ajunge pana la zeci, chiar sute de mii de euro. Este, pana la urma, o investitie de durata in sediul afacerii tale – din moment ce aceste instalatii pot fi folosite si pana la 10-15 ani.  Totusi, in ciuda costurilor destul de ridicate, multi fug de echipamentele second-hand.

Evident, tot ceea ce trebuie sa faci cand achizitionezi astfel de instalatii frigorifice industriale este sa te interesezi asupra modului in care au fost intretinute si sa te asiguri ca ai acces la istoricul de mentenanta si service al instalatiei. Aceste lucruri iti vor spune cu exactitate daca instalatia folosita/second-hand poate fi achizitionata fara probleme.

Nu uita sa verifici temperaturile din specificatiile produsului

Fiecare model vine cu un anumit interval de temperatura – anume cat de reci poate tine produsele. Astfel, tu trebuie sa stii nu numai temperatura de care au nevoie produsele tale, dar si intervalul de temperatura al instalatiei pe care vrei sa o cumperi.

Nu uita de intretinerea si de grija produsului

Atunci cand cumperi astfel de echipamente, vei auzi probabil informatii despre cat de usor sunt de curatat si de intretinut. De exemplu, unele pot prezenta, in timp, probleme care sunt usor de rezolvat – dar aceleasi probleme pentru alte modele pot fi mult mai serioase.

Astfel, indiferent de situatie, este recomandat sa fii pregatit sa ai grija cum trebuie de un produs atunci cand achizitionezi instalatii frigorifice industriale. Mentenanta regulata si preventiva sunt doua dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a garanta sanatatea investitiei tale.

Ai probleme cu instalatia ta?

Fie ca ai probleme sau pur si simplu vrei sa afli mai multe despre astfel de instalatii, poti apela cu incredere la expertii Frigotehnics. Mai mult, acestia se pot ocupa si de proiectare de la 0 de instalatii – astfel, te poti asigura ca echipamentul care va fi instalat in unitatea comerciala este mai mult decat potrivit afacerii tale.