Dacă ai o casă cu grădină pe care vrei să o amenajezi și dacă vrei să obții un aspect cât mai modern și elegant, atunci cu siguranță vei dori să știi care sunt etapele de lucru. Dacă vei lucra organizat, vei vedea că rezultatele se obțin mai ușor, iar timpul alocat lucrării se reduce semnificativ. Iată care sunt etapele pe care ar trebui să le ai în vedere și care sunt detaliile asupra cărora ar trebui să îți îndrepți atenția.

Conlucrarea cu o firmă de design interior- cea mai bună opțiune pentru amenajarea casei

Oricât de bună ar fi viziunea ta cu privire la amenajarea unei case, este recomandat să ai în vedere stabilirea unui parteneriat cu o firmă specializată de design interior case. Specialiștii te pot ajuta să găsești cele mai bune soluții pentru amenajarea casei și a grădinii, astfel încât să te poți bucura de spații cât mai estetice.

Amenajarea spațiilor exterioare

Spre de deosebire de amenajarea apartamentelor, în cazul caselor este nevoie de un plus de atenție mai ales în ceea ce privește zona terasei. Unele dintre cele mai eficiente metode de amenajare a zonelor adiacente caselor este aceea cu mobilier de exterior. Acesta permite amenajarea zonelor de relaxare într-un mod plăcut, perfect pentru petrecerea timpului la exterior.

Pe lângă mobilier se pot folosi decorațiuni, pot fi plantate flori într-o anumită cromatică, pot fi amenajate alei cu piatră naturală sau poate fi amenajat un foișor perfect pentru serile călduroase de vară.

Amenajarea zonelor de tranziție în locuință

Zonele de trecere sunt deosebit de importante deoarece ele fac legătura între camere și zona exterioară. Holurile necesită un aspect ordonat și o amenajare eficientă, tocmai pentru a putea acoperi nevoile în ceea ce privește utilizarea. Alegerea dulapurilor, amenajarea spațiilor de sub scări, placarea pereților cu lambriu sau piatră naturală, fiecare dintre aceste aspecte necesită o analiză cât mai obiectivă.

design interior case

Amenajarea camerelor

Camerele locuinței sunt amenajate în funcție de dimensiuni și formă sau de dimensiunea suprafețelor vitrate, luând în calcul toate elementele care pot contribui la un aspect personalizat al casei. Alegerea și montajul parchetului, a sistemelor de încălzire în pardoseală, montajul pietrei naturale sau a elementelor decorative, alegerea mobilierului și a textilelor pentru locuință, acestea sunt doar câteva dintre aspectele care vizează etapele de design interior și amenajarea interioară a camerelor.

Alegerea iluminatului potrivit

Iluminatul este o categorie aparte a etapelor de amenajare interioară, pentru că este nevoie de găsirea unor soluții personalizate pentru fiecare tip de spațiu. Alegerea instalațiilor de exterior sau a aplicelor pentru holuri, băi sau logii, alegerea corpurilor de iluminat pentru dormitoare și livinguri, dar și alegerea tipului de lumină potrivit (caldă, rece, intensitate), aceste detalii sunt necesare pentru amenajarea corectă a spațiilor.

Amenajarea unei case nu este complicată, deși poate însemna mai multe etape de lucru. Alege să lucrezi alături de profesioninști și să găsești astfel cele mai bune idei de amenajare a locuinței. Schimbă aspectul casei tale și nu te opri la o simplă renovare, ci optează pentru o amenajare completă cu ajutorul unui proiect de design interior.