Complexitatea tratamentelor dentare influențează, inevitabil, și sumele investite. Cu siguranță că ți-ai setat deja niște obiective în ceea ce privește felul în care vrei sa arate dinții tăi. Vrei să te ridici la standardele de sănătate și frumusețe agreate de societate și să recapeți încrederea de care ai nevoie atunci când zâmbești larg. Echipamentele de ultimă generație, dar și dibăcia medicilor sunt cele care îți pot asigura siguranța unui rezultat așa cum ai visat.

Aparat dentar invisalign se încadrează în categoria tratamentelor de ultima generatie, tratamente care au la bază tehnologii moderne precum, de pildă, scanari intraorale realizate cu ajutorul scanerului digital. Însă, fricile cauzate de vechile metode menite să corecteze anomaliile dentare obturează încă nenumăratele beneficii pe care stomatologia de tanara generatie le aduc în prim-plan.

Aparatul dentar Invisalign este format din niște seturi de gutiere transparente care imprimă mișcările dinților până când ei ajung în poziția dorită/finală. Pe anumiți dinți se montează (lipesc) niște butoni din material compozit (material pentru plombe), la culoarea dintelui, practic invizibili. Gutierele și planul de tratament sunt individualizate, povestește dr. Alexandra Mircea.

Procesul de inserare este unul foarte simplu și include următoarele etape:

  • Consultația primară – Medicul stomatolog va realiza câteva fotografii pe care le va utiliza în conceperea planului de tratament. Cu ajutorul unor scannere speciale, arcadele dentare ale pacientului vor fi amprentate.
  • Personalizarea tratamentului – După ce toate informațiile necesare au fost colectate de la pacient, medicul se va consulta cu o echipă specializată din SUA. Vor fi create animații digitale și imagini tridimensionale pentru a oferi pacientului o imagine de ansamblu în ceea ce privește evoluția tratamentului.
  • Prezentarea planului de tratament – Medicul stomatolog îi va prezenta pacientului felul in care i se vor misca dintii pe tot parcursul tratamentului cu aparatul dentar Invisalign. Astfel, pacientul va sti cum va arata zambetul lui in orice moment pe parcursul tratamentului, dar mai ales la final – zambetul impecabil După răspunsul afirmativ din partea pacientului, va fi comandata fabricarea gutierelor individualizate (pentru fiecare caz in parte).
  • Aplicarea aparatului dentar invisalign – Nu este un proces complicat și nici nu cauzează dureri. Se vor aplica pe dintii mici butoni de compozit transparent, si medicul va da pacientului toate “instructiunile de utilizare” ale aparatului. De asemenea, pacientul va primi cateva seturi de gutiere pe care pe care le poate schimba acasă fără probleme o dată la 10 zile.
  • Consultații periodice – Pentru a putea supraveghea gradul de evolutie al procesului, pacientul trebuie să revină în cabinetul stomatologic în intervalele stabilite cu medicul. Partea buna este ca aparatul functioneaza fara sa fie necesar controlul lunar obligatoriu in cazul aparatelor dentare fixe.

La final, rezultatul va fi cu siguranță la nivelul așteptărilor. Găsește un cabinet stomatologic în București care dispune de asemenea tehnologii moderne pentru a te bucura de un zâmbet perfect.