Zilele acestea caravana de depistare a tuberculozei se află în centrele de îngrijire administrate de Consiliul Județean Ilfov. La Ciolpani și la Tâncăbești au beneficiat de serviciile medicale gratuite ale caravanei 84 de persoane, iar vestea bună este că niciuna nu este suspectă de tuberculoză.

„Toate aceste acțiuni fac parte din protocolul de cooperare pe care l-am semnat luna trecută cu Institutul de Pneumoftiziologie ,,Marius Nasta” și Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), pentru derularea, la nivelul județului Ilfov, a proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”.

Acest protocol presupune acțiuni concrete pentru a facilita accesul cetățenilor din Ilfov la servicii de sănătate. Prevenția este cel mai bun medicament pentru o viață sănătoasă, militez pentru asta și cu siguranță vom mai avea acțiuni similare’, a anuntat, pe pagina sa de facebok, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Hubert Thuma.