Primarul General, Nicusor Dan, a participat astăzi la conferința “From City to Smart City”, organizată de Asociația JumpToSmart, unde a vorbit despre importanța soluțiilor inteligente pentru București.

Nicușor Dan a declarat: “Drumul e clar: digitalizarea administrației, eficientizarea furnizării serviciilor publice, integrarea permanentă a feedback-ului de la cetățeni, ONG-uri și mediul de afaceri. Nu există Smart City fără transparență și decizie politică hotărâtă, iar astăzi la nivelul Capitalei există această voință.

Am reafirmat hotărârea mea de a realiza pași concreți în acest sens – și în primul rând realizarea unei baze de date care să ne permită aplicarea soluțiilor inteligente în Capitală. Din păcate, Bucureștiul este mult în urmă în ceea ce privește colectarea și actualizarea acestor informații, iar strategia de dezvoltare a orașului datează de acum 7-8 ani. Acum există însă, la Primăria Capitalei, toată deschiderea pentru realizarea unui dialog sincer legat de implementarea celor mai bune soluții pentru problemele orașului”.

Edilul-șef a mai explicat că municipiul București are condițiile necesare pentru a deveni în următorii ani un adevărat ‘smart city’: “Avem peste 100.000 de specialiști în zona IT, dar și acces la finanțarea europeană pentru proiectele de modernizare. Vom organiza aceste resurse și energii în interesul bucureștenilor”.