ERA DE AȘTEPTAT: Capitala intră de marți, 20 octombrie, în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit în Capitală, în ultimele două zile, pragul de 3 la mia de locuitori.

Luni după-amiază, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Municipiului București a anunțat ce restricții intră în vigoare odată cu trecerea în scenariul roșu.
De precizat, capitala ajuns, luni, la 3,19, în creștere față de ziua precedentă, după ce au fost raportate 581 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. În total, de la începutul pandemiei, în București, nu mai puțin de 27.284 de persoane au fost confirmate pozitiv.

Urmare a stării de fapt, Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București a decis intrarea în scenariul roșu și adoptarea unor restricții care să fie respectate cu strictețe pentru ca situația să se amelioreze.
Măsuri care intră în vigoare de marți:

***purtarea măștii în toate spațiile publice închise și deschise; restaurantele și cafenelele se închid; teatrele, cinematografele se închid; sălile de jocuri de noroc se închid; sunt interzise concertele și spectacolele.

Totodată, autoritățile au anunțat închiderea tuturor unităților de învățământ – școli, grădinițe, universități -, elevii urmând a învăța exclusiv online.