„Astăzi vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019, zi a alegerilor pentru președintele României, potrivit responsabilităților Guvernului privind organizarea în condiții cât mai bune a scrutinului electoral și asigurarea dreptului de vot al cetățenilor. Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea și desfășurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament, și anume votarea pe mai multe zile în secțiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului și după ora 21.00 și implementarea votului prin corespondență”, a explicat marți, în deschiderea ședinței de Guvern de marți, 10 iulie, premierul Viorica Dăncilă.
La rândul său, președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu Buică, a precizat că al doilea tur de scrutin ar urma să aibă loc pe 24 noiembrie.
Premierul a anunțat că, în ședințele următoare ale Executivului, vor fi reglementate toate procedurile de vot.
*PRECIZARE: Data alegerilor prezidențiale a fost stabilită la începutul acestei luni, după o discuție între președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu Buică, și Viorica Dăncilă.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu Buică, a precizat că al doilea tur de scrutin ar urma să aibă loc pe 24 noiembrie.