Redeschiderea școlilor, adică revenirea la scenariul verde, s-ar putea face abia în urma vaccinării cadrelor didactice şi persoanelor din categoriile vulnerabile, ceea ce ar însemna undeva la finalul lunii martie- începutul lunii aprilie, a opinat, într-o intervenție televizată la Digi24 doctorul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

S-a discutat, ce-i drept, în mai multe rânduri și s-au tot pus întrebări referitoare la oportunitatea redeschiderii școlilor- ceea ce, recunoaștem, ar fi… ideal! Din păcate, însă numărul cazurilor noi în 14 de ore rămâne de ordinul miilor (!), chiar dacă… se remarcă în ultima săptămână un trend descendent la nivel național (mai puțin în capitală!).

Acum, iată, avem o declarație demnă de luat în seamă, o opinie care trebuie să ne dea de gândit.

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a spus Valeriu Gheorghiță.