Cand este necesar sa angajezi un avocat?

Aproape tot ceea ce facem, de la a face o achizitie, la a conduce o masina, si la a interactiona cu ceilalti. Dar in mod clar nu avem nevoie de un avocat pentru toate aceste interactiuni de zi cu zi. Cand aveti nevoie de un avocat? Unele probleme nu sunt cu adevarat legal sau nu sunt exclusiv legale si pot fi manipulate, cel putin partial, cu ajutorul psihologilor, sau a altor consilieri. Dar multe probleme au o dimensiune juridica si necesita ajutorul unui avocat. Urmatoarele intrebari si raspunsuri ofera indrumare.

Este nevoie de un avocat doar atunci cand este vorba de o disputa legala?

Nu. De fapt, avocatii de pe www.avocatonline.net adesea ajuta clientii sai in chestiuni care nu au nimic de a face cu disputele. De exemplu, oamenii ar putea solicita sfatul avocatului lor cu privire la aspectele juridice ale initierii unei afaceri sau angajarea intr-un parteneriat, atunci cand cumpara sau vind o casa, sau pentru informatii si consiliere cu privire la aspectele fiscale sau de planificare imobiliare. Unii clienti primesc controale regulate juridice, cum ar fi controale medicale, sunt concepute pentru probleme de natura timpurie sau de a le preveni cu totul.

Angajarea unui avocat poate fi necesara in anumite circumstante. Cand trebuie sa angajez un avocat?

Poti afla mai multe de pe https://romanialibera.ro. Da, unele aspecte sunt cel mai bine tratate de catre un avocat. In timp ce aceste aspecte sunt uneori greu de recunoscut, aproape toata lumea este de acord ca ar trebui sa vorbesti cu un avocat despre evenimente de viata majore sau modificari, care ar putea include:

  • arestarea pentru o infractiune
  • dat in judecata
  • implicat intr-un accident grav care provoaca vatamari corporale sau pagube materiale
  • o modificare a statutului de familie, cum ar fi divortul, adoptia, sau decesul
  • o modificare a starii financiare, cum ar fi obtinerea sau pierderea bunurilor personale de valoare sau bunuri imobile, initierea unei afaceri sau depunerea de faliment.

Daca nu angajez un avocat, cine altcineva ma poate ajuta?

Exista mai multe moduri de a rezolva o plangere fara a recurge la avocati. Daca credeti ca o persoana te-a inselat, puteti obtine ajutor de la o agentie de protectie a consumatorilor condusa de orasul, judetul, de stat sau de guvernul federal. Multe companii, magazine, si companii de utilitati au propriile lor departamente de reclamatii din partea consumatorilor. Unele comunitati au un mediator, un oficial guvernamental al carui loc de munca este de a media si problemele de proprietar / chirias sau de munca minore.

Cele mai multe state au, de asemenea, centre de solutionare a litigiilor. Aceste centre, care pot fi cunoscute ca centre de justitie sau programe de solutionare a litigiilor cetatenilor, se specializeaza in a ajuta oamenii care au probleme si dispute comune. Serviciile lor sunt adesea disponibile pentru o mica taxa, sau chiar fara nici un cost.

Poate consilierea rezolva unele probleme?

Da. Uneori, problemele care par a fi „legale“ pot fi rezolvate sau prevenite prin alte mijloace. Multe grupuri ofera indrumare si consiliere pentru probleme personale care apar in casatorie, cresterea copiilor si gestionarea finantelor. Consilierii privati, de asemenea, pot oferi un astfel de ajutor.