Echipa de handbal masculin CSM Bucuresti s-a calificat in finala Challenge Cup, „tigrii” eliminandu-i în semifinale pe rușii de la Neva Sankt Petersburg după doua victorii: 26-24 în deplasare si 25-20 (15-11 la pauză) in returul jucat azi, in Sala Dinamo.

Pentru CSM Bucuresti au marcat: Teixeira 8, A. Esteki 4, Ramba 3, Onyejekwe 2, Bera 2, Pozzer 2, Georgijevski 1, Ad. Rotaru 1, Șomlea 1, Vrazalici 1.

În finală, CSM București se va lupta pentru trofeu în a treia competiție intercluburi ca importanță cu formația portugheză Madeira. Lusitanii au eliminat în semifinale pe finalista ediției trecute, AEK Atena.

Un aspect inedit: antrenorul echipei noastre, Paulo Pereira, se va duela în finală cu Paulo Fidalgo, secundul său de la naționala Portugaliei, echipă ce ne-a învins categoric în preliminariile pentru EURO 2020 și a bătut recent și multipla campioană europeană, mondială și olimpică Franța.

„Acum suntem bucuroși, a fost un drum lung, dar trebuie să ne concentrăm la finală. Scopul principal este să câștigăm trofeul. Madeira traversează un sezon bun, este în final-four la Cupa Portugaliei, ocupă locul 4 în campionat și au acordat multă atenție Cupei Challenge deoarece au aceleași ambiții ca și noi. Cupa Challenge este o competiție care crește de la an la an, dar trebuie să fim mai ambițioși să ne propunem să jucăm în EHF Cup anul viitor. Va fi o luptă la un alt nivel și care face parte din strategia echipei și a clubului”, a declarat Paulo Pereira, antrenor CSM București.

Cu 6 trofee la activ (Steaua 2006, UCM Reșița 2007-2009, Odorheiu Secuiesc 2015, Potaissa Turda 2018), România este la egalitate cu Germania ca număr trofee în istorie de 25 ani a Cupei Challenge. CSM București ar putea aduce România pe primul loc în clasamentul all-time pe națiuni.

Finala se va juca tur/retur pe 11/12 mai și 18/19 mai. Ordinea jocurilor va fi stabilită marți de EHF.
Sursa foto: csmbucuresti.ro