Interesantă oportunitate de pregătire!!!
Bundestag-ul German a anunțat deschiderea înscrierilor pentru 120 de burse de practică la birourile deputaților germani. Programul este destinat tinerilor absolvenţi de studii universitare din 42 de ţări.
Bursele se acordă în fiecare an, în colaborare cu Freie Universität Berlin, Universitatea Humboldt din Berlin precum şi cu Universitatea Tehnică Berlin, se precizează într-un comunicat de presă.
De la începutul lunii martie până la sfârşitul lunii iulie 2020, bursierii vor avea posibilitatea sa-şi desfăşoare activitatea în biroul unui deputat din Bundestag. Pe lângă aceasta, vor putea participa şi la seminarii ale universităţilor din Berlin.
Scopul programului este participarea nemijlocită la derularea activităţii politice şi a proceselor decizionale democratice, dupăcum informează edupedu.ro.
Toate costurile privind transportul, cazarea şi asigurarea, inclusiv bursa lunară în valoare de 500 euro vor fi preluate de Bundestagul German.
Informaţii suplimentare despre program precum şi documentele necesare pentru înscriere se găsesc la bundestag.de.

IMPORTANT: Data limită a înscrierilor este 30 iulie 2019. Candidații trebuie să trimită dosarul complet de înscriere la adresa de e-mail: info@bukarest.diplo.de.
Condițiile depunerii dosarului:
– cetăţenie română (dubla cetăţenie este acceptată)
– absolvent de studii universitare (B.A., B.S., M.A., studii de licenţă, master, sau doctorale) în orice specialitate; un examen de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior de ştiinţe aplicate nu este suficient. În cazuri întemeiate, dovada încheierii studiilor poate fi in depusă până la data de 31 decembrie 2019.
– cunoştinţe foarte bune de limbă germană (cel puţin treapta B2 a Cadrului comun european
de referinţă pentru limbi străine)
– candidatul trebuie să fie vădit interesat de legăturile politice şi sociale precum şi de istoria germană
– candidatul trebuie să fie o persoană angajată din punct de vedere social-politic
– candidatul nu a împlinit încă 30 de ani (data naşterii trebuie să fie după 1 martie 1990).

foto: Deutschland.de

Bundestagul German a anunțat deschiderea înscrierilor pentru 120 de burse de practică la birourile deputaților germani.