Bugetul Bucurestiului ar putea pierde 80 de milioane de euro daca modificarile preconizate in bugetul de stat ar deveni realitate, prin diminuarea fondurilor catre autoritatile publice locale. Anunutul a fost facut astazi de catre primarul general Gabriela Firea.

„Am făcut apel la doamna prim-ministru, i-am explicat facturile foarte mari pe care trebuie să le plătim și trebuie să înțeleagă că, deși Capitala pare că are un buget mare, când te raportezi la toate cheltuielile, banii sunt foarte puțini. Așteptăm de la doamna prim-ministru o reacție. Ne-a ascultat pe toți, a notat și sperăm ca după ședința de Guvern să ne dea un răspuns privind procentul care va fi alocat administrațiilor locale”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Printre investitiile care ar putea fi pierdute s-ar numara „300-400 de autobuze, 2-3 pasaje rutiere sau o maternitate noua”, a precizat Firea.

La randul sau, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, Robert Negoiță, a spus că pentru a fi acoperite pierderile din 2017 și pentru a putea susține investițiile, administrațiile au nevoie de o alocare de 67% din bugetul de stat pe 2019. „Noi nu suntem niște fraieri care nu înțelegem cifrele, legile sau cum circulă banii. Cerem doar să nu ne fie afectate bugetele”, a spus Robert Negoiță.

Parerea sa a fost sustinuta si de primarul Aradului, Gheorghe Falca: „60% pentru noi ar însemna un dezastru, dacă va trebui să preluăm și cheltuielile de asistență socială, așa cum s-a propus. Va fi dezastru. Este un moment foarte greu pentru administrații”, a declarat acesta.

Si primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, a spus ca municipiul pe care il conduce ar putea sa nu aiba niciun leu pentru investitii in acest an.