Capitala Romaniei, București, este cel mai potrivit oraș la nivel mondial pentru munca remote, potrivit celui mai recent studiu al Remote Work Index, care comparat condițiile  pentru munca de acasă din 50 de orașe ale lumii. Disponibilitatea locurilor de muncă remote, accesul la servicii de food delivery, costul mediu al unui laptop, viteza internetului și costul traiului de zi cu zi au fost atuurile Bucurestiul.

Bucureștiul are cele mai multe job-uri disponibile pe piața muncii care se pretează pentru munca de acasă- 4,33% și are cel mai mic cost al traiului – aproximativ 480 de euro pe lună. Capitala României mai beneficiază de o mulțime de opțiuni de food delivery și de o viteză la internet foarte bună. Costul unui laptop este însă mai mare decât în alte țări incluse în top.

Conform studiului, Bucureștiul a surclasat orașe ca Huston, Las Vegas, Budapesta sau San Francisco. Orașele cele mai nepotrivite pentru munca de acasă sunt Roma, Milano, Paris, Amsterdam sau Hamburg. În aceste orașe disponibilitatea locurilor de muncă e redusă, costurile unui trai decent sunt mari, iar viteza internetului este slabă.