În mai multe episoade, site-ul Federatiei Romane de Fotbal a descoperit formațiile cu cel mai bun parcurs în ultimul an calendaristic, din fiecare zonă a fotbalului românesc.

„Astăzi, încheiem cu o perspectivă geografică a performanței! V-am prezentat în ultimele săptămâni o serie de analize care evidențiază echipele cu cel mai bun parcurs în anul recent încheiat (puncte pe meci) în cele mai importante competiții ale fotbalului masculin. Practic, un top 10 pentru fiecare zonă competițională”, scrie frf.ro.

Astăzi, în materialul de bilanț, o perspectivă inedită asupra performanței, geografică de data aceasta!

Podium spectaculos!

„Practic, am punctat județul de proveniență al fiecărei echipe aflate în topurile de mai sus. Cu 10p locul 1, cu 9p locul 2 etc. În situația a două echipe aflate la egalitate de puncte într-un top 10, au fost punctate identic ambele județe de proveniență (spre exemplu, în ierarhia dedicată Cupei și Supercupei României, județele fiecăreia dintre cele 5 echipe cu 10 puncte din top a primit câte 5 puncte, fiind practic la egalitate pe locul 5)”, scrie frf.ro.

Iată cum se prezintă și ierarhia:

Județ/RegiunePuncte
București70
Dolj63
Cluj57
Ilfov40
Prahova39
Constanța37
Argeș33
Caraș-Severin19
Harghita18
Hunedoara16
  • Poziția Capitalei se explică prin punctele obținute constant în de FCSB, Dinamo și Rapid, cluburile ai căror seniori activează în Liga 1, inclusiv la nivelul competițiilor de juniori. Totodată, prin contribuția Progresului Spartac (L3 și U17) și a Sport Team (U17).