„Am depus, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), 26 de cereri de finanțare (22 pentru clădiri rezidențiale și 4 pentru clădiri publice) cu o valoare de finanțare nerambursabilă de peste 650 de milioane de lei. Proiectele sunt pentru consolidare seismică, prin fonduri naționale.

Dacă vor fi aprobate, vom putea consolida imobile din zona centrală, construite în perioada interbelică, precum cele de pe Mendeleev 17, colț cu Piața Amzei 15, Magheru 27, Alexandru Beldiman 1, Carol I 63, Victoriei 101, corp A și B, Schitu Măgureanu 1 și 3. Lista completă cu imobilele pentru care am depus cereri de finanțare poate fi vizualizată https://amccrs-pmb.ro/2023/02/programul-national-de-consolidare-a-cladirilor-cu-risc-seismic-pnccrs/.” Vestea a dat-o miercuri, 22 februarie, primarul general al capitalei, Nicușor Dan.

Perioada de depunere a proiectelor pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic (PNCCRS) din fonduri naționale în baza Legii 212/2022 s-a încheiat. La nivel național s-au depus în platforma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației 366 de cereri (132 cereri pentru clădiri rezidențiale și 234 pentru clădiri publice) în valoare de 5,7 miliarde lei.