Tot mai mulți bucureșteni aleg să circule cu mijloacele de transport în comun! Este concluzia pe care o face publică primarul general al capitalei, Nicușor Dan, cu argumentele de rigoare.

 „Concomitent cu achiziționarea de mijloace de transport noi, moderne am creat biletele unice și abonamentele comune pentru autobuze, tramvaie, troleibuze, metrou (inclusiv pentru trenul care ajunge la Aeroportul Otopeni) ceea ce a dus la creșterea numărului de călători.

 Din 2022 se poate circula în regiunea București-Ilfov cu un singur bilet pentru toate mijloacele de transport.

 O nouă facilitate se referă la plata mult mai simplă a călătoriilor, bucureștenii având posibilitatea să achite transportul direct cu cardul sau cu telefonul în mijloacele de transport în comun.

 Mai mult, de anul acesta cardul de călătorie STB poate fi reîncărcat și la stațiile de plată SelfPay care pot fi găsite în piețe, benzinării, marile rețele de retail, instituții publice și alte diverse magazine.

 În București și în Ilfov sunt disponibile peste 1.900 de astfel de stații de plată SelfPay la care bucureștenii își pot plăti călătoria, atât cash, cât și cu cardul bancar”, transmite edilul.

* Abonamente vândute:

septembrie 2021 – 160.767

septembrie 2023 – 195.866

* Bilete vândute:

septembrie 2021 – 3.330.831

septembrie 2023 – 3.803.743