Potrivit unor recente statistici oficiale, Braşovul se află la coada clasamentului oraşelor europene mari în ce priveşte calitatea aerului!

Concret, orașul d ela poalele Tâmpei, culmea, înconjurat de munți și peisaje de vis, ba chiar cu o pădure plină de poieni, izvoare și locuri sălbatice în zona cartierului Răcădău, înzestrat, de asemenea, cu parcuri și zone verzi, se situează pe locul 273 din 323 de oraşe europene.

Clasamentul este rezultatul unei analize efectuate la nivelul Agenţiei Europeană de Mediu.

Alături de Timişoara, care este pe locul 267 şi Bucureşti, care este pe locul 263, Braşovul este inclus la categoria oraşelor mari cu o calitate slabă a aerului. În acest clasament a mai fost inclus şi municipiul Botoşani, situat pe locul 223, aici, însă, calitatea aerului este considerată a fi moderată.
„Calitatea aerului în Braşov a fost una moderată, dar au fost şi zile în care calitatea aerului a fost rea şi foarte rea. Aceste valori au fost înregistrate în special în perioada de iarnă, când se petrec inversiuni termice, când au fost înregistrate depăşiri ale concentraţiilor măsurate pentru pulberile în suspensie, fracţia PM10”, a venit cu precizări Ioana Benga, şefa serviciului de monitoring al Agenţiei de Protecţia Mediului Braşov.
Anul trecut, depăşiri s-au înregistrat în 35 de zile, astfel că Braşovul s-a încadrat în limite, din acest punct de vedere.

foto: Facebook