INSPIRAT: Miercuri, 15 mai 2024, începând cu ora 11.00, Biblioteca Națională a României și American Corner București, în parteneriat cu Liceul de arte plastice „Nicolae Tonitza” din București, organizează evenimentul „Benzile desenate : de la creație la educație”, dedicat copiilor și tinerilor care au ca pasiune arta vizuală și care explorează lumea creativității prin desen și pictură.

Evenimentul, coordonat de prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, director al Bibliotecii Naționale, are ca invitați personalități culturale și specialiști ai domeniului, precum și reprezentanți ai comunității editoriale din România, ce și-au extins portofoliul editorial cu titluri care au ca subiect benzile desenate.

Trebuie știut că evenimentul va fi precedat de vernisajul unei expoziții care conține documente din Colecțiile Speciale ale Bibliotecii, imagini ale primelor benzi desenate românești de la începutul secolului al XX-lea, surprinse în publicațiile periodice pentru copii, apărute în perioada 1913-1944.

Evenimentul va fi urmat de ateliere de creație artistică pentru adolescenți.

Locurile la ateliere s-au ocupat deja.