Sectorul 1 va avea o bază de tenis la standarde internaționale în care se vor putea forma și antrena viitorii campioni ai sportului alb. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, au semnat astăzi un protocol de colaborare pentru reamenajarea bazei sportive situată în Str. Știrbei Vodă nr. 133, cunoscută publicului larg sub numele de Tenis Club București.

Potrivit protocolului încheiat pe o perioadă de trei ani, Federația Română de Tenis va elabora proiectul de refacere și modernizare a bazei sportive, iar Primăria Sectorului 1 va asigura finanțarea investiției.

„Așa cum am promis la începutul mandatului, sportul are întotdeauna ușa deschisă la Primăria Sectorului 1. Am convingerea că, după finalizarea lucrărilor de reamenajare, această bază sportivă va fi locul ideal de practicare a tenisului pentru iubitorii sportului alb din Capitală și, de ce nu, de formare a viitorilor campioni”, a declarat Dan Tudorache, Primarul Sectorului 1.

După finalizarea lucrărilor, baza sportivă va avea 12-13 terenuri de tenis, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani din școlile și grădinițele de pe raza Sectorului 1, care vor fi aleși în urma selecțiilor efectuate de Federație, vor beneficia de cursuri de inițiere gratuite, sub îndrumarea unui antrenor acreditat de către Federația Română de Tenis.

„Vă mulțumesc, în numele copiilor care vor folosi acest centru, pentru deschiderea și implicarea dumneavoastră. Sper ca acest proiect să fie un exemplu și pentru alții și să continuăm reamenajarea sau amenajarea altor centre importante din țară, deoarece tenisul românesc are o istorie în spate pe care trebuie să o respectăm”, a afirmat Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, în cadrul conferinței de presă organizate la sediul Primăriei Sectorului 1 cu ocazia semnării protocolului de colaborare.