Astăzi, la ora 9 dimineața. În zona Pieței Victoriei un bărbat se urca pe balustrada pasajului. Privește de sus la mașinile care trec pe sub el. Se sprijină doar cu o mână de bordura balustrăzii; intenția îi este clară: vrea să se arunce în gol.
Eram în misiune, mergeam către un centru de carantină. Cand am iesit din pasajul Victoriei l-am văzut pe om suit pe balustrada , gata să se arunce”, povestesc, agentii din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București care au intervenit. Cei din echipajul D.G.P.L.C.M.B. au întors mașina de serviciu și au oprit-o fix sub omul care vroia să își ia viața: „I-am spus să se liniștească, am vorbit despre problemele lui”. Cu promptitudine, inspirație și răbdare, polițiștii locali au reușit să îl determine pe bărbat să renunțe la gestul lui sinucigaș.
I.M. are 42 de ani și, recent, a
șa cum le-a spus polițiștilor locali, a avut probleme medicale și necazuri în familie. Se gândea, de dimineață, săși pună capăt zilelor… de frică.
La fața locului a fost solicitată o ambulanță prin S.N.U.A.U. 112, care împreună cu echipajul D.G.P.L.C.M.B. a preluat și transportat persoana la Spitalul Alexandru Obregia.