Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Călători Otopeni și cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare  risc și trafic de droguri de mare risc.

Concret, la data de 26 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, împreună cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Călători Otopeni, au depistat aproximativ 200 de grame de metamfetamină și mefedronă, disimulate în bagajul de cală al persoanei bănuite.

Din cercetări a reieșit că bănuitul ar fi introdus, în România, transportând pe cale aeriană, din Marea Britanie, drogurile de mare risc, în scopul comercializării acestora.

La data de 26 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T.– Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

În cursul acestei zile, 27 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a persoanei, pentru 30 de zile.

PRECIZARE: Urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.